Έναρξη εγγραφής στην Πρακτική Άσκηση

Αγαπητοί φοιτητές/τριες.

Από σήμερα μπορείτε να υποβάλετε ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής σας στο πρόγραμμα: «Πρακτική Άσκηση». Η αίτηση στοχεύει στη διευκόλυνση τόσο της ομαλής διεξαγωγής της υποβολής των απαιραίτητων εντύπων όσο και της διαδικασίας έναρξης της Πρακτικής σας Άσκησης, γενικότερα.

Κατά την αίτησή σας, θα σας ζητήσουμε να μας παράσχετε ορισμένες προσωπικές πληροφορίες .

Το Ενιαίο Πληροφοριακό Σύστημα της ΔΑΣΤΑ (που αξιοποιεί και το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης) προστατεύει την ασφάλεια των υπηρεσιών του:

  • εξασφαλίζοντας ότι πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα μπορεί να έχει μόνο εξουσιοδοτημένο προσωπικό,
  • προστατεύοντας τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα από τυχαία καταστροφή, τυχαία απώλεια ή αλλοίωση

Η διαδικασία υποβολής περιλαμβάνει τα εξής βήματα:

Με την εγγραφή σας στο Τμήμα που ανήκετε, σας χορηγήθηκε ένας λογαριασμός  email στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Πρόκειται για τον ίδιο λογαριασμό τον οποίο χρησιμοποιείτε για να διαβάζετε τα email σας από τη διεύθυνση: webmail.uth.gr.

Με τα στοιχεία σύνδεσης του παραπάνω λογαριασμού (όνομα χρήστη/username και κωδικό χρήστη/password), μπορείτε να συνδεθείτε στην ιστοσελίδα του Γραφείου Πρακτικής Άσκησης κάνοντας κλικ στην επιλογή «Είσοδος» από το πιο πάνω οριζόντιο μενού πλοήγησης.

Μόλις ολοκληρωθεί η είσοδός σας στην ιστοσελίδα του Γραφείου με επιτυχία, θα επιστρέψετε στην αρχική σελίδα του Μαθήματος όπου θα έχει εμφανιστεί η επιλογή: «Αίτηση/Εγγραφή».

Εκεί θα πρέπει προσεκτικά να συμπληρώσετε τα πεδία της φόρμας καθώς κάποια είναι υποχρεωτικά προκειμένου να υποβληθεί αρχικά η αίτησή σας.

Παρατηρήσεις – Σημειώσεις

  • Για την πρώτη υποβολή της φόρμας της αίτησης θα πρέπει να συμπληρώσετε κάποια υποχρεωτικά πεδία.
  • Μετά την πρώτη υποβολή (προσωρινή αποθήκευση), θα μπορείτε να εμπλουτίσετε μόνo τα κενά πεδία. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει προσεκτικά να συμπληρώσετε τα πεδία καθώς δε θα μπορέσετε να τα υποβάλετε εκ νέου.
  • Θα πρέπει να έχετε συνδεθεί με τα στοιχεία του λογαριασμού email σας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προκειμένου να έχετε πρόσβαση στη φόρμα αίτησης. Εναλλακτικά δε θα έχετε πρόσβαση.