Ημερίδα για το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης

Την Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016 , και ώρα 18:00-21:00, στο Αμφιθέατρο Σαράτση, το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης το Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διοργάνωσε Ημερίδα με θέμα: «Η Πρακτική Άσκηση των Φοιτητών/ριών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΕΣΠΑ): Εφόδια για την αγορά εργασίας», στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Στην Ημερίδα αναδείχθηκαν τα ιδιαίτερα οφέλη της Πρακτικής Άσκησης για τους/τις φοιτητές/ριες και τους φορείς υποδοχής. Συγχρόνως δόθηκαν χρήσιμες πληροφορίες για το πώς η Πρακτική Άσκηση μπορεί να αποτελέσει μια κομβική εμπειρία σύνδεσης των προπτυχιακών σπουδών με την αγορά εργασίας και συζητήθηκαν ενέργειες αναβάθμισής της στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Την Ημερίδα παρακολούθησαν περισσότεροι από 270 συμμετέχοντες δια ζώσης και 95 άτομα μέσω της ζωντανής μετάδοσης της υπηρεσίας Youtube Live Streaming.

Στην Ημερίδα, η οποία διήρκησε περίπου 2,5 ώρες συμμετείχαν ως ομιλητές εκπρόσωποι φορέων του Ιδιωτικού Τομέα αλλά και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και φοιτητές που πραγματοποίησαν την Πρακτική τους Άσκηση και μετέφεραν την εμπειρία τους και τα εφόδια που αποκόμισαν. Την Ημερίδα συντόνιζε ο Ιδρυματικά Υπεύθυνος της Πράξης και Αναπληρωτής Πρύτανης κ. Αθανάσιος Σφουγγάρης.

Ακολουθεί το βίντεο της εκδήλωσης:

και το κείμενο του Δελτίου Τύπου: