Έκδοση Ασφαλιστικής Ικανότητας

Για την έκδοση της Ασφαλιστικής σας Ικανότητας* ηλεκτρονικά μπορείτε να μπείτε σε έναν από τους παρακάτω συνδέσμους και να πάρετε ένα screenshot με το όνομά σας και τη διάρκεια της κάλυψής σας.
• Μέσω της παλιάς πλατφόρμας του ΙΚΑ, για όσους φοιτητές γνωρίζουν τον ΑΜΑ-ΙΚΑ και οι γονείς τους ανήκουν στο ταμείο ΙΚΑ (χωρίς κωδικούς taxisnet) : https://apps.ika.gr/eInsEligibility/

Αν εμφανίζει ότι δεν υπάρχει ενεργή ασφαλιστική ικανότητα επιλέξτε έναν από τους παρακάτω τρόπους.
• Για όσους φοιτητές έχουν κωδικούς taxisnet (και γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους) και ανήκουν σε άλλα ταμεία : https://www.atlas.gov.gr/ATLAS/Atlas/Login2.aspx

Για όσους φοιτητές δεν έχουν κωδικούς taxisnet μπορεί να δοκιμάσει ο γονέας τους να κάνει είσοδο και να εκδώσει την ασφαλιστική του ικανότητά και να εμφανιστούν ως προστατευόμενα μέλη, διαφορετικά μπορούν να αποκτήσουν προσωπικούς κωδικούς taxisnet εδώ: https://www1.gsis.gr/registration/chooseRegistrationType.htm και αφού λάβουν κωδικούς να προχωρήσουν κανονικά στην έκδοση ασφαλιστικής ικανότητας.

Για όσους φοιτητές δεν μπορούν να εκδώσουν την Ασφαλιστική τους ικανότητα ηλεκτρονικά, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον Φορέα Ασφάλισης τους για να κλείσουν ραντεβού.

* Η ασφαλιστική ικανότητα είναι η ιατροφαρμακευτική σας κάλυψη που έχετε έμμεσα από το ταμείο ( Φορέας Ασφάλισης ) που ανήκουν οι γονείς σας ως προστατευόμενα μέλη. Μας ενδιαφέρει όλο το διάστημα της πρακτικής σας να είστε καλυμμένοι.