Ενεργοποιηση-Ενημέρωση για την πρακτική άσκηση του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

Αγαπητοί-τές Φοιτητές-τριες,

Σας υπενθυμίζεται η  λίστα των ωφελούμενων (με Αριθμό Μητρώου) για θέσεις του συγχρηματοδοτούμενου Προγράμματος Πρακτικής Άσκησης, από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία, ΕΣΠΑ 2014-2020, για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, που πληρούν τις προϋποθέσεις θεσμοθέτησης του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης.

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΕΦΑΑ 2019-2020

Όσοι φοιτητές σκόπευαν να πραγματοποιήσουν Πρακτική Άσκηση τους μήνες: Μάρτιο-Απρίλιο-Μάιο-Ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο-Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, καλούνται να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους, τα δίμηνα Ιούλιο – Αύγουστο, Αύγουστο-Σεπτέμβριο, Σεπτέμβριο-Οκτώβριο εφόσον οι φορείς στους οποίους διεξάγεται η πρακτική άσκηση δεν τελούν σε προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας και σύμφωνα με τους ειδικότερους όρους και κανόνες για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, οι οποίοι έχουν τεθεί. Το πρώτο δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου προτείνεται περισσότερο όσοι μπορούν να βρουν φορέα να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους, μιας και δε γνωρίζουμε πως θα εξελιχθεί από το Σεπτέμβριο η πανδημία. Αρχικά οι φοιτητές καλούνται να κάνουν δύο διαδικασίες: 1) Κάθε φοιτητής να δηλώσει το δίμηνο που θα κάνει την πρακτική του στέλνοντας email στο: praktiki.pe@uth.gr και γράφοντας α)το ονοματεπώνυμό του, β)τηλέφωνο επικοινωνίας και γ)το δίμηνο που θα κάνει πρακτική. Για όσους κάνουν Ιούλιο – Αύγουστο αυτό θα πρέπει να γίνει έως 27 Μαΐου και για όσους κάνουν Αύγουστο – Σεπτέμβριο έως 18 Ιουνίου. 2) Όσοι βρουν φορέα και μπορούν να πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση Ιούλιο-Αύγουστο, θα πρέπει έως 29 Μαΐου να α) στείλουν τα δικαιολογητικά στο email praktiki.pe@uth.gr , β)να κάνουν Αίτηση Εγγραφής και γ) Καρτέλα Πρακτικής. Όσοι πραγματοποιήσουν την πρακτική το δίμηνο Αύγουστο – Σεπτέμβριο η προθεσμία είναι έως 20 Ιουνίου. Για το δίμηνο Σεπτέμβριο-Οκτώβριο θα βγει αργότερα ανακοίνωση.

Τα δικαιολογητικά είναι:

  1. ΑΜΑ-ΙΚΑ
  2. Αποδεικτικό Ασφαλιστικής Ικανότητας (όσοι είστε στο ΙΚΑ κυρίως, μπορείτε να το πάρετε από την ιστοσελίδα www.pa.uth.gr )
  3. Ταυτότητα
  4. Βεβαίωση ΑΜΚΑ
  5. Βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ
  6. Υπεύθυνη Δήλωση για Καθεστώς Εργασίας (Μπορείτε να την κατεβάσετε από τη σελίδα www.pa.uth.gr )
  7. Ατομικό Λογαριασμό-ή λογαριασμό που είστε πρώτος δικαιούχος (να φαίνονται: τράπεζα, ονοματεπώνυμό σας, IBAN)

Tα δικαιολογητικά στέλνονται με όνομα αρχείου: το επίθετό σας κ τι είναι το κάθε ένα π.χ. Επίθετό σας _ΑΜΑ, Επίθετό σας_ΑΚΜΚΑ,…

Αίτηση Εγγραφής γίνεται στο pa.uth.gr-> Φοιτητές-> Αίτηση/Εγγραφή ->  Ηλεκτρονική Αίτηση /Εγγραφή (συμπληρώστε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ και ως email επικοινωνίας συμπληρώστε το email που χρησιμοποιείται περισσότερο, γιατί σε αυτό θα σας σταλθεί ενημέρωση για τη συνέχεια της πρακτικής σας και να το παρακολουθείται ΤΑΚΤΙΚΑ)

Καρτέλα Πρακτικής γίνεται στο pa.uth.gr-> Καρτέλα Πρακτικής Άσκησης : ο φορέας  θα πρέπει να ενημερωθεί από τον ΑΤΛΑ (στο τηλ. 2152157860)  για το πως θα εγγραφεί στον ΑΤΛΑ -αν δεν είναι εγγεγραμμένος και πως θα ανοίξει κ θα δημοσιεύσει θέση. Αφού κάνει αυτά τα βήματα, θα πάρει έναν κωδικό τον οποίο θα τον δώσει σε εσάς  και με αυτόν θα μπορείτε να κάνετε καρτέλα πρακτικής. Δηλαδή θα μπείτε στο pa.uth.gr, Φοιτητές, Καρτέλα πρακτικής και θα το συμπληρώσετε.

Όσοι από τους φοιτητές είχαν 1)στείλει τα δικαιολογητικά τους  και 2)είχαν κάνει Αίτηση Εγγραφής, δε χρειάζεται να ξανακάνουν τίποτα από τα δύο. Όσοι είχαν κάνει Καρτέλα Πρακτικής και ο φορέας που πρόκειται να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους παραμένει ο ίδιος δε χρειάζεται να κάνουν πάλι Καρτέλα Πρακτικής. Όσοι είχαν κάνει Καρτέλα Πρακτικής  και ο φορέας που πρόκειται να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους είναι διαφορετικός από το φορέα που είχαν συμπληρώσει στην Καρτέλα Πρακτικής , χρειάζεται να στείλουν email στο praktiki.pe@uth.gr με τα εξής στοιχεία: Το Ονοματεπώνυμό τους,  το ΑΦΜ τους και να γράψουν: ‘ο φορέας που θα κάνω πρακτική αλλάζει’.  Στη συνέχεια θα ενημερωθούν στο email που έχουν συμπληρώσει στην Αίτηση Εγγραφής, πότε μπορούν να υποβάλλουν εκ νέου Καρτέλα Πρακτικής. Γι αυτό: Τακτικός Έλεγχος του email που δηλώσατε όταν κάνατε Αίτηση Εγγραφής.

 

Αφού γίνουν τα παραπάνω, περίπου αρχές Ιουνίου θα ενημερωθείτε με email, σε αυτό που δηλώσατε στην Αίτηση Εγγραφής, για τη συνέχεια της διαδικασίας της πρακτικής άσκησης.

Οι  φοιτητές που έκαναν πρακτική το δίμηνο Φεβρουάριο – Μάρτιο και διακόπηκε λόγο των έκτακτων μέτρων για τον COVID-19, να στείλουν ΑΜΕΣΑ στο email: praktiki.pe@uth.gr την έναρξη και τη λήξη όπως αναρτάται από το φορέα τους στο ΕΡΓΑΝΗ , χωρίς να χρειάζεται να κάνουν τίποτα από τα παραπάνω προς το παρόν. Θα ενημερωθούν με email (σε αυτό που είχαν δηλώσει στην Αίτηση Εγγραφής)  λίγο αργότερα.

Οι φοιτητές που έκαναν πρακτική Μάρτιο –Απρίλιο (όχι όσοι δεν ξεκίνησαν καθόλου) και διακόπηκε λόγο των έκτακτων μέτρων για τον COVID-19,  να στείλουν στο email praktiki.pe@uth.gr  την έναρξη και τη λήξη όπως αναρτάται από το φορέα τους στο ΕΡΓΑΝΗ και προς το παρόν συμπεριλαμβάνονται στην παραπάνω ανακοίνωση, δηλαδή δεν στέλνουν πάλι τα δικαιολογητικά και δεν κάνουν Αίτηση Εγγραφής. Αν συνεχίζουν στον ίδιο φορέα την πρακτική  δεν κάνουν Καρτέλα πρακτικής, αν συνεχίζουν σε άλλο φορέα στέλνουν μαζί με το ΕΡΓΑΝΗ και τα εξής στοιχεία : Το Ονοματεπώνυμό τους,  το ΑΦΜ τους και να γράψουν: ‘ο φορέας που θα κάνω πρακτική αλλάζει’.

Οι φοιτητές εκτός των παραπάνω, να επικοινωνήσουν και με τους καθηγητές της ειδικότητάς τους για την πρακτική άσκηση.

Επικοινωνείτε  με το γραφείο πρακτικής μέσω του email praktiki.pe@uth.gr

Παρακαλώ ενημερώστε συμφοιτητές σας που μπορεί να μην ενημερώθηκαν και η ίδια ανακοίνωση υπάρχει και στην ιστοσελίδα του ΤΕΦΑΑ.